דלקות

כאשר הגוף נלחם במחלה, הדלקת תומכת במאבק. אבל לפעמים הדלקת מתפתחת ומשתנה מהתקף קצר טווח לבעיה בריאותית כרונית. מחלות מסוימות, בייחוד מצבים כרוניים כגון דלקת מפרקים שגרונית, קשורות לדלקת. מחקר אחרון מצביע על כך שחלק מהמצבים שאינם נחשבים דלקתיים, כולל דיכאון, עשויים לנבוע בחלקם מדלקת כרונית. תפקידה של פטריית הצ’אגה בוויסות ייצור הציטוקינים עשוי גם לסייע בשליטה בדלקת. הדבר מצביע על תפקידה של פטריית הצ’אגה במלחמה במצבים אוטואימוניים ואולי גם בכמה מחלות אחרות.

דלקת תורמת למצבים רפואיים רבים, כולל סוכרת, מחלות לב ומחלות אוטואימוניות. במחקר משנת 2012, שהעריך את הסגולות הרפואיות של 14 סוגי פטריות, נמצא שלפטריית רעמת האריה יש את רמת הפעילות נוגדת החמצון הרביעית בגובהה, שאותה תיארו החוקרים כ”בינונית עד גבוהה”. לפיכך פטריות רעמת האריה יכולות להציע כמה יתרונות בריאותיים, שכן נוגדי חמצון עשויים להילחם הן בדלקת והן בחמצון בגוף. תכונות נוגדות חמצון ואנטי־דלקתיות של מוצרים המבוססים על פטריות שיטאקי, מאיטאקי, ריישי, קורדיספס מביאות למניעת חמצון, מתח ומחלות אוטואימוניות.

במחקר שערך ד”ר פרנסיס אולבירו, רופא מומחה למחלות ריאה, הוא המתמקד בתכונות נוגדות החמצון והאנטי־דלקתיות של פטריות שיטאקי, מאיטאק, ריישי וקורדיספס, הפועלות ביניהן בשיתוף פעולה. לפטריות אלו מגוון חומרים פעילים, בהם פוליסכרידים בצורה של בטא גלוקנים, בטא מאננים, ציקלופורנים, טרפנואידים, אנזימים, ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו חיוניות. מחקרו של אולבירו העלה  את האפשרות למניעה ראשונית ומשנית של מחלות אוטואימוניות, מחלות ניווניות כרוניות ומחלות סרטן, הקשורות למחלות לב וכלי דם, באמצעות פטריות מרפא. 

המחקר מצא שפטריות המרפא פועלות לחיזוק מערכת החיסון, גם בסביבה רעילה וזיהומית, ואפילו במהלך כימותרפיה. אספקת פטריות תורמת להתאמת תגובת הגוף באמצעות הימנעות מאובדן של היענות והחלמה. בכל תהליך של ניוון תאים, ייצור בלתי מבוקר של רדיקלים חופשיים גורם ללחץ חמצוני, המוביל לחוסר תפקוד ולמוות תאי. פטריות המרפא שיטאקי, מאיטאקי, ריישי וקורדיספס, בשילוב ויטמין C, מגנזיום ו־SOD, נמצאו כבעלות השפעה רבה במאבק נגד מתח חמצוני, מכיוון שכל אלה פועלים יחד להתאמה של קרום התא באמצעות הפחתת הדלקת הכרונית.

אנטי־דלקת

לפטריות מרפא יש השפעות מתועדות על מחלות שונות, בהן זיהומים והפרעות דלקתיות. הוכח כי פטריות המרפא מאיטקי, רעמת האריה ואגריקוס בלזיי מייצרות פעילות אנטי־מיקרוביאלית נגד גורמים ויראליים, חיידקים גראם־חיוביים וגראם־שליליים וטפילים. מכיוון שהמנגנון הוא אימונומודולטורי ולא אנטיביוטי, הפטריות צריכות להיות פעילות גם נגד חיידקים העמידים לריבוי תרופות. יתרה מכך, מאחר שלבסידיומיקוטה הללו יש גם תכונות אנטי־דלקתיות, הן עשויות להתאים לטיפול בדלקת ריאות חמורה, שלעתים קרובות מתפתחת בעקבות מחלת הקורונה. תמצית פטריות מבוססת AbM (Andosan™), המכילה גם היא HE ו־GF, הוכחה כמפחיתה בצורה ניכרת נוכחות של חיידקים, מגבירה את ההישרדות של עכברים עם אלח דם שנגרם מחיידק הפנאומוקוק ומשפרת את התסמינים ואיכות החיים בחולי קרוהן וקוליטיס (IBD) באמצעות אפקט אנטי־דלקתי. לפיכך, לתמציות של פטריות כאלה עשויות להיות השפעה מניעתית או טיפולית נגד זיהום בריאות ודלקת ריאות חמורה, שלעתים קרובות נגרמת בעקבות מחלת הקורונה. כאן אנו סוקרים תכונות אנטי־מיקרוביאליות ואנטי־דלקתיות של פטריות AbM, HE ו־GF, שיכולות לשמש למאבק בקורונה (COVID-19).