כאשר נדבקים באיידס (HIV), מערכת החיסון נפגעת קשות. פטריות מרפא מחזקות מאוד את המערכת החיסונית, עוזרות להילחם בזיהומים משניים, להעלות את רמת האנרגיה, לעזור להתגבר על העייפות, לשפר את הרווחה הכללית ולהילחם בתופעות הלוואי של התרופות האנטי־רטרו־ויראליות כגון בחילות, הקאות ושלשולים. הפטריות המתאימות לחולי איידס הן קורדיספס, רעמת האריה, מאיטאקי, ריישי ושיטאקי.
לפי מחקר שהתפרסם ב־EUROPEAN JOURNAL OF APPLIED SCIENCES, פטריות, סביבה ובריאות האדם קשורים זה בזה. תפקידן החיוני של פטריות בסביבה וברימדיה ביולוגית משך תשומת לב מכיוון שהן מקור אפשרי לתרכובות ביו־אקטיביות המסוגלות למלא באורגניזמים פונקציות המועילות לבריאות. פטריות מכילות גורמים אנטי־ויראליים, ובדרך כלל הם אינם הורסים את פתוגן היעד שלהם. תחת זאת, הם מעכבים התפתחות או רבייה של הנגיף. שימוש בפטריות, המופיעות גם כתמציות בתוספי תזונה, מספק חומרים פעילים שעשויים לחסום זיהום של וירוסים מתא לתא, לשנות קולטנים ויראליים, למנוע הידבקות של הנגיף ללימפוציטים ולעורר אינטרפרון בעל השפעה אנטי־ויראלית כללית, העשוי לעכב זיהומים הקשורים במחלת האיידס. שיטות הטיפול הנוכחיות באיידס כוללות תרופות אנטי־רטרו־ויראליות ותמיכה תזונתית משלימה הנחשבת למועילה.

נגיף הכשל החיסוני האנושי (HIV) גורם לתסמונת הכשל החיסוני הנרכש (איידס). אחד מאנזימי הליבה שלו, טרנסקריפטאז הפוך (RT), מעכב HIV. כמה תרכובות ביו־אקטיביות שימשו בהצלחה לטיפול ב-HIV. הנגיף עובר מוטציה במהירות, וטיפול ארוך טווח עלול להביא לעמידות של זנים בפני תרופות. לפיכך, כדי להתגבר על בעיה זו, דרושים מעכבים חדשים.
חוקרים בחנו את התמציות הגולמיות המימיות של 19 פטריות אכילה ומרפא הזמינות לשימוש ולמסחר, ובדקו את יעילותן נגד HIV-1 RT. התוצאות הראו שהתמציות פעלו בחוזקה נגד HIV-1 RT, והחוקרים הגיעו למסקנה כי לפטריות אלו יש פוטנציאל לטפל באיידס וכי יש לערוך מחקר נוסף שיתרום לזיהוי התרכובות הביו־אקטיביות נגד HIV-1 RT.
במחקר אחר נבדקו פטריות מרפא כאמצעי טיפולי בעל פוטנציאל גבוה בחולי איידס, בייחוד בקרב אלה שטיפול ב־ARV אגרסיבי אינו מתאים להם. המחקר מצא כי תוסף פטריות המרפא שניתן לנבדקים ושימש כטיפול בלעדי ללא תרופות ARV נוספות, העלה בצורה ניכרת את אוכלוסיות ה־CD4+ לימפוציטים אצל כל החולים. לאחד החולים שנבדקו עלתה ספירת ה־CD4+ T־לימפוציטים מ־4 תאים ל־170 ב-60 יום, עלייה של יותר מ־4,000%. לחולה אחר עלתה ספירת ה-CD4+ מ־88 תאים ל־470 תאים באותה תקופה. אפילו בחולים עם ספירת ה־CD4+ הגבוהה ביותר – כ־800 – נרשמה עלייה ניכרת בספירת ה־CD4+. מחקר זה לא עסק בהשפעתן של פטריות המרפא על פרמטרים חיסוניים אחרים כגון ספירת CD3+ T־לימפוציטים או עומס ויראלי בקרב חולים נגועים באיידס, אולם התוצאות הראשוניות הללו מבטיחות ומצביעות על השפעתן האפשרית של פטריות המרפא על המערכת החיסונית, על פרמטרים חיסוניים אחרים ועל עומס נגיפי בקרב חולי HIV.