מערכת העיכול

מחלות מעי דלקתיות 
מחקר של המרכז הרפואי סורסקי בתל אביב, בחן את מחלות מעי דלקתיות (“IBD”). מדובר בקבוצה של מחלות כרוניות בתיווך חיסוני עם הופעה אופיינית בבגרות צעירה ומהלך כל החיים המאופיין בתקופות של הפוגה והישנות. IBD הכוללים שתי צורות קליניות עיקריות – מחלת קרוהן (“CD”) וקוליטיס כיבית (UC). קרוהן יכול להשפיע על כל חלק של מערכת העיכול עם הצגה תכופה של כאבי בטן, חום, ירידה במשקל וסימנים קליניים של חסימת מעיים או שלשולים. לשם השוואה, קוליטיס כיבית (UC), שבה הדלקת מוגבלת למשטח הרירי של המעי הגס, המתבטאת כאזורים מתמשכים של דלקת, כיב, בצקת ודימום. בדרך כלל שני המצבים הם כרוניים, אם כי קוליטיס כיבית ניתנת לריפוי על ידי הסרה כירורגית של המעי הגס. מלבד זאת, אין תרופה למחלות מעי דלקתיות. ניתן לטפל בקרוהן  וב-UC באמצעות תרופות המעוררות ושומרות על הפוגה. הטיפול התרופתי כולל חמש קטגוריות עיקריות: תרופות אנטי דלקתיות, מדכאי מערכת החיסון, חומרים ביולוגיים, אנטיביוטיקה , ותרופות להקלה סימפטומטית. בחירת הטיפול תלויה במידה רבה בחומרת המחלה, ועשויה להיות מושפעת גם מגורמים כגון מיקום המחלה, תופעות לוואי ותופעות לוואי, כמו גם מחיר. האטיולוגיה של מחלות מעי דלקתיות נחקרה בהרחבה בעשורים האחרונים הפתוגנזה אינה מובנת היטב. זוהו מספר גורמים התורמים תרומה מרכזית לפתוגנזה של המחלה. נבדל לשלוש קטגוריות:

גורמים גנטיים, גורמים סביבתיים כולל הנקה, תזונה, עישון, תרופות וכו’ וגורמים מיקרוביאליים, המייצרים דלקת מתמשכת הנתמכת על ידי שינוי במחסום הרירי ופגמים במערכת החיסון. שילוב זה של תכונות הפך את מחלות המעי גם לפלטפורמה בעלת עדיפות גבוהה למחקר המתרגם לאינטראקציות מארח-מיקרוביום.

מחקרים הראו שלפטריות תפקיד מורכב ורב-גוני במערכת העיכול והן משתתפים פעילים בהשפעה ישירה על בריאות ומחלות באמצעות אינטראקציות פטרייתיות-חיידקיות, פטרייתיות-פטרייתיות ומארח פטרייתי. פטריות נקשרו עם מספר מחלות מערכת העיכול כולל מחלות מעי, עם זאת, התפקיד המדויק של התיישבות פטרייתית בפתופיזיולוגיה של IBD אינו מוגדר במדויק. מחקר הראה שהמגוון וההרכב של קהילות הפטריות משתנים ממחלה למחלה. .

מחקר שאפיין את המיקרוביוטה הפטרייתית ברירית המעי ובצואה בחולים עם קרוהן מצא כי העושר הפטרייתי עלה משמעותית ברירית הדלקתית בהשוואה לרירית הלא דלקתית. זה מצביע על כך שבמחלות מעי דלקתיות למיקוביום ולמיקרוביום יש השפעה הדדית זה על זה. מצביע על תפקידם של החיידקים והדיסביוזה המיקרוביאלית ב-IBD.

Lion’s Mane  עשויה לסייע לבריאות מערכת העיכול על ידי מאבק בדלקת, שיכולה להיות מועילה לאנשים עם מחלת מעי דלקתית (IBD). הפטרייה עשויה גם להגביר את התפקוד החיסוני ולעודד צמיחה של חיידקים טובים במעי. מחקרים חוץ גופיים מדווחים כי פטריות Lion’s Mane  יכולות לגרום לפעילות אנטיבקטריאלית שעשויה לשפר את העיכול. מחקר בעכברים תומך בממצאים אלה בכך שהוא הראה שתמציות של רעמת אריה עשויות להגן מפני כיבי קיבה.

חיידקי מעיים בריאים

מחקר הראה כי קיום מושבה בריאה של חיידקים במעיים יכולה לסייע במניעת מחלות ולתמוך במערכת החיסון.  Turkey Tail עשוי להיות מועיל בשמירה על איזון של חיידקי המעי, ולכן משפר את הבריאות הכללית.

מחקר אחד מצא של-PSP מ Turkey Tail יש יכולות פרה-ביוטיות ועוזר למעי לווסת את מאזן החיידקים שלו. פרביוטיקה היא סוג של סיבים הפועלים כמקור מזון לחיידקים בריאים במעיים. בנוסף, עדויות אחרות מצביעות על כך ש-PSP מווסת את המיקרוביום של המעי על ידי איזון רמות של חיידקים בריאים במעיים.