יתכן שפטריות Lion’s Mane עשויות להגביר את התפקוד הקוגניטיבי, אך המחקר הקיים הוא בעיקר על בעלי חיים. במחקר אחד, נראה כי תוספי התזונה של Lion’s Mane העניקו לעכברים זיהוי עצמים וזיכרון זיהוי טובים יותר. חוקרים אחרים הגיעו למסקנה שלפטריות עשויות להיות פוטנציאל לטפל או למנוע מחלות הגורמות לירידה בבריאות הקוגניטיבית, כגון מחלת פרקינסון ומחלת אלצהיימר. עם זאת, יש כיום חוסר במחקר על ההשפעות של פטריות הירסיום על בני אדם עם מחלת אלצהיימר.
מחקר יפני ישן יותר על מבוגרים בגילאי 50 עד 80 שנים עם ליקוי קוגניטיבי קל מצא שצריכה יומית של תמצית פטריות במשך 16 שבועות הובילה לציונים גבוהים יותר בסולם תפקוד קוגניטיבי בהשוואה לקבוצת פלצבו. ציונים אלה ירדו שוב ברגע שהמשתתפים הפסיקו לקחת את התמצית.
היריסיום – Lion’s Mane, היא פטריית “פונפון” נוצה עמוסה בנוגדי חמצון המחזקת את המערכת החיסונית כמו רוב פטריות המרפא. רעמת האריה מטפחת את הייצור של גורם גדילת העצבים הביו-פרוטאיני (NFG) מהימן ומאלין (בידוד סביב סיבי עצב). גם NFG וגם myelin חיוניים לחלוטין לבריאות המוח. חוסר איזון בהם יכול לתרום למחלות נוירולוגיות כמו אלצהיימר וטרשת נפוצה. זה הופך את פטריית הירסיום ל״אוכל״ עבור המוח שלנו.