שישה יתרונות בריאותיים מפתיעים של פטריות, שיועילו לעור, למוח ולעצמות שלך

שישה יתרונות בריאותיים מפתיעים של פטריות, שיועילו לעור, למוח ולעצמות שלך

האם אי פעם עצרתם כדי לחשוב על הפטריות הקטנות שמציצות מתוך הסלט שלכם? כדאי שתעשו זאת, ודאי תתחילו לאכול מהן יותר.

“אף שמזונות לבנים נחשבים לעתים קרובות דלים ברכיבים תזונתיים (תמיד תעדיפו למשל בטטה על פני תפוח אדמה), פטריות הן יוצאות הדופן”, אומרת מיצי דולן, מחברת הספר “דיאטת הפינטרסט”. “הם מכילות מינרלים רבים כמו סלניום, אשלגן, נחושת, ברזל וזרחן, שאינם נמצאים בדרך כלל במזונות שמקורם בצמחים”.

הינה כמה סיבות לכך שפטריות צריכות למלא מקום חשוב בתפריט היומי שלכם:

1. פטריות עשויות לעזור לשמור אותך צעיר

פטריות מכילות ריכוז גבוה מאוד של נוגדי החמצון ארגוטיונין וגלוטתיון, כך עלה במחקר שנערך באוניברסיטת פן סטייט בשנת 2017. כשנוגדי החמצון הללו נמצאים יחד, הם עובדים קשה מאוד כדי להגן על הגוף מפני הלחץ הפיזיולוגי הגורם לסימני הזדקנות גלויים – קמטים.

2. פטריות יכולות להגן על המוח שלך עם הגיל

שני נוגדי החמצון שהוזכרו לעיל עשויים, לדברי החוקרים בפן סטייט, גם לסייע במניעת פרקינסון ואלצהיימר. הם ממליצים לאכול לפחות חמש פטריות ביום (למשל שמפיניון ופורטובלו) כדי להפחית את הסיכון למחלות נוירולוגיות בעתיד. יש לבשל את הפטריות במים או במיקרוגל או לצלות אותן כדי לשמר בצורה הטובה ביותר את היתרונות התזונתיים שלהן.

3. פטריות עשויות לשפר את הזיכרון שלך

יתרון נוסף הקשור לפטריות מצאו חוקרים מהאוניברסיטה הלאומית של סינגפור במחקר שערכו בשנת 2019. הם גילו כי אכילת שתי מנות של 3 או 4 כוסות של פטריות מבושלות בשבוע עשויה להפחית את הסיכויים לירידה קוגניטיבית קלה.

4. פטריות יכולות להועיל לבריאות הלב שלך

פטריות מעניקות למאכלים טעם עשיר וטוב יותר. הן החלופה המומלצת למלח מכיוון שהן מכילות ריבונוקלאוטידים של גלוטמט. תרכובות אלו תורמות לטעם אומאמי מלוח, ללא השלכות על לחץ הדם או על הסיכון למחלות לב. בכוס שלמה של פטריות יש רק 5 מ”ג נתרן! פטריות הן גם תחליף מצוין ומשביע לבשר אדום, והן מוציאות מהמשוואה את הקלוריות, את השומן ואת הכולסטרול.

5. פטריות יכולות לסייע לחיזוק העצמות שלך

כשאתם עושים קניות בסופר, קנו גם פטריות שמסומנות ב־UVB. מדוע ולמה? פטריות אלו נחשפו לאור השמש בזמן הצמיחה שלהן (להבדיל מרוב הפטריות, שגדלות בחושך), ובשל כך המירו בתוכן תרכובת בשם ארגוסטרול ישירות לויטמין D. משמעות הדבר היא שבאכילת 85 גרם בלבד של פטריות שנחשפו ל־UVB תוכל למלא את מכסת ויטמין ה־D היומית שלך ולתת לעצמות שלך את הבוסט היומי שהן זקוקות לו.

6. פטריות יעזרו לטעון אותך באנרגיה

פטריות עשירות בוויטמיני B: ריבופלבין [B2], פולאט [B9], תיאמין [B1], חומצה פנטותנית [B5] וניאצין [B3]. אלו עוזרים לגוף לנצל את האנרגיה מהמזון שצורכים ולייצר כדוריות דם אדומות, הנושאות חמצן בכל הגוף.

איך משלבים יותר פטריות בתזונה היומית?

  • קצצו פטריות כדי להתאימן למראה ולטקסטורה של בשר בקר טחון וערבבו אותן עם הבשר שאתם מבשלים. זוהי דרך קלה ומהירה לשלב פטריות בהמבורגרים למשל.
  • שלבו פטריות חתוכות בחביתות, בביצים מקושקשות ובקישים.
  • הוסיפו פטריות פרוסות לרטבים של פסטה, הן מוסיפות טעם ומרקם נהדרים.
  • הוסיפו פטריות שלמות או פרוסות למרק ירקות עשיר.
  • פרסו פטריות גדולות (כמו צדפה) ומשחו עליהן שום ושמן זית. הכניסו לתנור עד שישחימו ויהיו קריספיות.
  • מלאו פטריות כפתור (שמפיניון למשל) בפרמזן, פזרו עליהן מעט שמן זית, ויאללה לתנור.

מובן שיש עוד המון רעיונות ומתכונים, והכול זמין באינטרנט. התחילו לבשל, ​​אבל אל תעשו טעויות. חשוב להבחין בין פטריות בטוחות לאלו שלא, ולכן הימנעו מאכילת פטריות שגדלות בטבע. הן עלולות להיות רעילות, לגרום למחלות קשות ואף למוות. היו זהירים וקנו את הפטריות שלכם במקומות הקלים ביותר – המכולת והסופר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *